Team-building

     Team-buildingul presupune mai mult decât formarea spiritului de echipă! Vorbim despre formarea calităților personale și a atitudinilor omului modern, educat, civilizat, capabil să se descurce în orice situație și să conviețuiască eficient cu cei din jurul său.

teambuilding     Cu siguranță fiecare dintre noi ne-am confruntat cu dificultăți în viață. Știm din experiență că nu este ușor să îți clădești o carieră, să ai succes, să ai o sănătate de fier sau să fii mereu fericit. Muncim mult să ne atingem țelurile însă fără calificări, îndemânare, cunoștințe, deprinderi și abilități ne este greu să reușim. Partea bună este că oricare poate să își îmbunătățească îndemânarea și modul în care rezolvă diverse probleme.

     Dezvoltarea oamenilor este proporțională cu mediul în care trăiesc: atunci când mediul este unul limitat, în care individul nu are responsabilități, nu este apreciat și nu este integrat în activități complexe și provocatoare, acesta va regresa, îți va pierde creativitatea, personalitatea sa va fi știrbită și se va ascunde în micile activități de rutină. Într-un mediu în care provocările se găsesc la tot pasul, individul are responsabilități și libertate, acesta își va dezvolta personalitatea, va fi optimist și deschis noilor proiecte, va fi mai creativ și fericit.

     Oamenii învață cel mai bine atunci când împărtășesc din cunoștințele lor și altora. Lucrând în echipă ai șansa să îți influențezi colegii, să contribui la formarea unei atmosfere constructive în colectivul din care faci parte.

     Dacă la copii joaca este un element natural și normal al vieții, la adulți se transformă în activități, provocări sau probleme. În esență au același rol, acela de a influența schimbarea durabilă în bine a grupurilor sau comunităților umane și de a topi dorința de putere asupra grupului.

     Educația de tip team-building la adulți poate susține efortul de realizare a sarcinilor de serviciu, de îndeplinire a scopului lucrativ al grupului, reeducarea spiritului comunitar, al toleranței și întrajutorării. Astfel, în cadrul ședințelor de team-building, membrii echipelor vor dobândi cunoștințe despre lucrul în echipă precum comunicarea, capacitatea de ascultare, rezolvarea conflictelor, identificarea deosebirilor între diverse personalități, valorile personale ș.a.m.d

View the embedded image gallery online at:
http://daos.ro/index.php/ce-facem/team-building#sigFreeId7fad85bc4b

Copyright © 2013 Asociatia Turistica Daos. Design InfoTech