Redirectionare 2% din impozitul pe salariu

OPORTUNITATEA

     În 2013, doar 24,9% dintre cei care pot să redirecționeze 2% au făcut-o, înregistrându-se o creștere insignifiantă, de doar 0.3%, față de anul precedent. Potențialul este foarte mare! Promovează, încurajează responsabilitatea socială și arată că nu ești indiferent la problemele comunității!

     De ce să promovez 2% în rândul angajaților? Opțiunea pentru 2% este individuală, dar sunt multe beneficii pe care compania ta le poate avea, dacă contribuie la popularizarea prevederii 2% printre angajați:

 - îti întărești statutul de companie responsabilă social, demonstrând că nu ești indiferent la problemele comunității;

 - poate propune angajaților să sprijine cauze relevante pentru politica de responsabilitate socială a companiei, o oportunitate în plus de a populariza în interiorul companiei direcțiile acesteia;

 - contribuie la dezvoltarea unei culturi organizaționale în care componenta de responsabilitate socială să aibă un rol important.

 handMOTIVAȚIA

     Acum, am zis noi că ar fi momentul potrivit să vă întrebăm cum vă simțiți? Sau dacă vă doriți o tară ceva mai bună și mai frumoasă pentru voi înșivă și pentru cei dragi? Noi, membrii Daos, credem că se poate, am văzut ca se poate.

     Iar pentru că lucrurile bune se întâmplă mai repede dacă și noi le ajutăm, Asociația Turistică Daos vă solicită sprijinul. Din fericire, ceea ce am facut până acum ne-a ajutat să credem și mai mult în misiunea noastră dar în același timp ne-a arătat că doar atât nu este suficient.

De ce 2% pentru DAOS ?

 - pentru activități ecologice în zone protejate, pe traseele turistice și în zonele intens populate de turiști;

 - pentru școala montană și cursuri de inițiere montană, în care oricine poate să vină și să-și insușească noțiunile elementare;

 - pentru plantări de copaci în zonele defrișate și cu risc mare de alunecări de teren;

 - pentru combaterea sedentarismului și creearea oportunităților de petrecere a timpului liber în natură;

 - pentru sesiuni de comunicare și informare cu tematica “Acțiune în cazul situațiilor de urgență” și “Acordarea primului ajutor”;

 - pentru prezentări și sesiuni de informare cu realizările sportivilor romani;

 - pentru organizarea de activități de dezvoltare personală pentru tineri.

     Și pentru ca cei pe care noi îi susținem, să fie cât mai mulți, avem nevoie de ajutorul TĂU. Poți descoperi ce am făcut până acum și din pagina de facebook.

 

green earthCADRUL LEGAL

     Prin Legea 571/2003, contribuabilii persoane fizice, pot sa direcționeze către organizații non-profit 2% din impozitul pe venit plătit de ei (care ar ajunge, altfel, la bugetul statului). Acest lucru se poate realiza foarte simplu, prin completarea unui formular standard.

     Redirecționarea este gratuită, adică nu duce la nici o cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul respectiv. Formularul este opțional și poate fi completat de orice persoană fizică care obține venituri din salarii și asimilate acestora.

     Rezultatul este virarea, în contul organizației nonprofit sau unitate de cult, a unei sume reprezentând până la 2% din impozitul anual plătit pentru salariul persoanei respective. Suma care va revini ONG-ului NU reprezintă o sponsorizare sau o donație, ci este o parte a bugetului de stat care este direcționată de către fiecare cetățean în parte către sectorul neguvernamental.

 

CUM PROCEDEZ?

Pasul 1 Descarcă formularul 230 pentru redirecţionarea a 2% din impozitul pe venitul din salariu. 

  formular230 .pdf        formular230 .jpg       

 Pasul 2 Completează datele personale la secţiunea I. DATE  DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI:

 - Nume, Prenume, Iniţiala tatălui

 - Adresa din Cartea de Identitate

 - Codul poştal (info aici)

 - Codul numeric personal

 - Telefon, e-mail şi fax (se recomanda completarea măcar a unuia din aceste câmpuri)

Pasul 3 Semnează formularul în câmpul “Semnatură contribuabil

Pasul 4 Pentru depunerea formularului poți opta pentru una dintre metodele de mai jos:

  - trimite formularul completat, în format electronic, pe e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau pe fax 0367 816632

 - prin voluntari Daos. Dacă, din diverse motive, timpul nu-ți permite să completezi sau să depui formularul, poți solicita asistența unui voluntar la telefon 0766 180190 sau pe e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 - depune personal formularul sau trimite-l prin poştă (scrisoare recomandată) la filiala Administraţiei Financiare de care aparţii (vezi adresele ANAF aici). În cazul depunerii personale formularul trebuie completat în 2 exemplare (unul rămâne la tine dupa ce vei primi un număr de înregistrare). În cazul în care îl trimiţi prin poştă este suficient un singur exemplar.

- online, dacă detii un certificat de semnătură electronică, pe portalul e-guvernare.ro

 - formularul poate fi depus și prin intermediul unui împuternicit legal care poate fi persoană fizică sau juridică. Datele acestuia de identificare trebuie completate în formular la punctul IV. DATELE DE IDENTIFICARE A ÎMPUTERNICITULUI. Împuternicitul se semnează în câmpul rezervat pentru semnătură, în dreapta jos.

 Nu uita că data limită de depunere a formularului la Administraţia Financiară este 25 mai 2015.

Iți mulțumim că ne ajuți să trăim într-o tară curată! Echipa Daos Adventure

  nootka mic   Centrul Vechi Bucuresti   avsecurity   asg   ctpr   Sanatate si 
Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - 
SanatateSiViata.ro

Copyright © 2013 Asociatia Turistica Daos. Design InfoTech