Comunicat de presa

Written by Iacoboaie Iulian. Posted in Stiri

DAOS Adventure incepe inscrierile in prima scoala de educatie montana nonformala din Romania

    Organizatia non-guvernamentala isi propune sa dezvolte si sa promoveze cultura muntelui prin programe disponibile pe intregul parcurs al anului. DAOS Adventure, una din cele mai noi prezente din randul iubitorilor de munte, va porni din aceasta toamna o serie de programe de comunicare, promovare si consolidare a educatiei montane.

    Programele se adreseaza tuturor categoriilor de varsta si sunt adaptate astfel incat sa se poata desfasura de-a lungul intregului an. “DAOS Adventure reuneste unii din cei mai experimentati si mai bine formati iubitori ai muntelui din Romania.

    Intelegem muntele si explorarea acestei bogatii naturale dincolo de ratiuni mediatice si comerciale si ne dorim sa consolidam aceasta comunitate formand si atragand persoane cu deschidere pentru cultura Montana si respect fata de munte”, declara Iulian Iacoboaie, presedinte al DAOS Adventure.

    Printre obiectivele organizatiei non-guvernamentale se numara crearea unor structuri de informare și educatie eco-turistica, promovarea patrimoniului natural al Romaniei și implicarea in managementul acestuia.

    Platforma DAOS va cuprinde activitati pentru toate categoriile de public, de la team building-uri la tabere scolare, excursii tematice si cursuri de scoala montana.

    De asemenea, DAOS lanseaza si un club montan in vederea unei consolidari cat mai puternice a comunitatii iubitorilor de munte. Bucuresti, 27 august 2014

Curs prim-ajutor

Written by Iacoboaie Iulian. Posted in Stiri

     Membrii asociatiei au participat la cursul de prim ajutor in caz de accidente la care doamna doctor Iancu (SMURD) si Andrei Bogdan, medic ortoped (ortopedieclinica.ro) au prezentat principalele tehnici de salvare in cazul celor mai intalnite traumatisme in situatii de urgenta, specifice sporturilor extreme.Smurd logo

     Doamna doctor Iancu a predat tehnici de prim ajutor ce tin de diverse tipuri de accidente care implica practicanti de sporturi extreme (si nu numai), tehnici care au fost pusein practica prin simulari alaturi de membrii asociatiei si de ceilalti participanti. Au fost enumerate si dezbatute regulile de preventie, executarea corecta a manevrelor de stabilizare a victimei, utilizarea corecta a gulerului cervical si a atelelor (fie ele clasice sau cu vacuum).

     Dorctorul Andrei Bogdan a abordat pe larg problematica identificarii simptomelor si a tratarii unor afectiuni precum entorsele, luxatiile, fracturile sau rupturile musculare.

     Din dorinta de a fi profesionisti si de a fi pregatiti pentru orice situatie neprevazuta, membrii Phoenix participa la cursuri de specializare si formare in mod constant.

     Cursul a fost oferit de Lectia de prim ajutor - program gratuit de responsabilitate sociala initiat de Asociatia MaiMultVerde cu sprijinul ING Asigurari de Viata si in parteneriat cu SMURD.

Ecologizare cu Let’s do it Romania! pe Varful Omu

Written by Iacoboaie Iulian. Posted in Stiri

     Fie ca urcam pe munte pentru a admira peisajul, a face miscare, a scapa pentru un weekend de orasele aglomerate sau pentru a ne impinge limitele si a bate recorduri, cu totii ne dorim sa intalnim carari curate in drumul ales. Sub greutatea pasilor nostri sa se afunde pierte in pamant, nu ambalaje de plastic, pet-uri sau cutii de conserve. ecologizare 4

     In ultimii ani, Muntii Bucegi au devenit cei mai populati si animati munti ai Romaniei in toate anotimpurile. Odata cu cresterea numarului de turisti, creste si cantitatea de gunoaie care, din nefericireajung si pe poteci. Asa se intampla si in jurul cabanei Omu unde in weekendul 28-29 septembrie, unde un grup de membri ai asociatiei alaturi de alti pasionati ai muntelui au participat la campania de ecologizare desfasurata sub umbrela Let’s Do It Romania! Voluntarii au primit tricouri, saci si manusi din partea organizatorilor si rezultatul muncii lor a constat in adunarea a 120 de saci care contineau 1,5 – 2 tone de gunoi, saci pe care i-au transportat formand un lant uman de la inaltimea de 2507 m pana la marginea Cerdacului in zona in care puteau urca masinile de teren care sa preia acest gunoi. Vremea nu a tinut prea mult cu voluntarii, ceata si vantul ducand la temperaturi de la -2 la -6 grade Celsius. Voluntarii au primit ceai cald si au alternat rolurile (fie adunau gunoi, fie incarcau sacii, fie carau sacii) astfel incat fiecare sa participe la toate etapele ecologizarii.

     Seara la cabana, Tiberiu Pintilie si Adrian Fako au prezentat voluntarilor cele mai recente expeditii pe care le-au efectuat in Rusia (Muntii Pamir, Tadjikistan si Kirgistan – Lenin (7125 m), Korjenevskaya (7105 m) si Kommunismus (7495 m)), au povestit si au vizionat impreuna filmulete si poze din expeditii. Seara s-a incheiat cu cantece de chitara si odihna pentru a duce la bun sfarsit activitatile de a doua zi.

     A existat o foarte buna comunicare intre participantii la cea mai ampla ecologizare din tara facuta cu Let’s Do It Romania! in anul 2013, s-au format echipe eficiente care si-au adus un aport deosebit in curatarea imrejurimilor de pe Varful Omu si zonelor de depozitare a gunoiului de acolo.

Copyright © 2013 Asociatia Turistica Daos. Design InfoTech