Curs prim-ajutor

     Membrii asociatiei au participat la cursul de prim ajutor in caz de accidente la care doamna doctor Iancu (SMURD) si Andrei Bogdan, medic ortoped (ortopedieclinica.ro) au prezentat principalele tehnici de salvare in cazul celor mai intalnite traumatisme in situatii de urgenta, specifice sporturilor extreme.Smurd logo

     Doamna doctor Iancu a predat tehnici de prim ajutor ce tin de diverse tipuri de accidente care implica practicanti de sporturi extreme (si nu numai), tehnici care au fost pusein practica prin simulari alaturi de membrii asociatiei si de ceilalti participanti. Au fost enumerate si dezbatute regulile de preventie, executarea corecta a manevrelor de stabilizare a victimei, utilizarea corecta a gulerului cervical si a atelelor (fie ele clasice sau cu vacuum).

     Dorctorul Andrei Bogdan a abordat pe larg problematica identificarii simptomelor si a tratarii unor afectiuni precum entorsele, luxatiile, fracturile sau rupturile musculare.

     Din dorinta de a fi profesionisti si de a fi pregatiti pentru orice situatie neprevazuta, membrii Phoenix participa la cursuri de specializare si formare in mod constant.

     Cursul a fost oferit de Lectia de prim ajutor - program gratuit de responsabilitate sociala initiat de Asociatia MaiMultVerde cu sprijinul ING Asigurari de Viata si in parteneriat cu SMURD.

Copyright © 2013 Asociatia Turistica Daos. Design InfoTech