Ecologizare cu Let’s do it Romania! pe Varful Omu

     Fie ca urcam pe munte pentru a admira peisajul, a face miscare, a scapa pentru un weekend de orasele aglomerate sau pentru a ne impinge limitele si a bate recorduri, cu totii ne dorim sa intalnim carari curate in drumul ales. Sub greutatea pasilor nostri sa se afunde pierte in pamant, nu ambalaje de plastic, pet-uri sau cutii de conserve. ecologizare 4

     In ultimii ani, Muntii Bucegi au devenit cei mai populati si animati munti ai Romaniei in toate anotimpurile. Odata cu cresterea numarului de turisti, creste si cantitatea de gunoaie care, din nefericireajung si pe poteci. Asa se intampla si in jurul cabanei Omu unde in weekendul 28-29 septembrie, unde un grup de membri ai asociatiei alaturi de alti pasionati ai muntelui au participat la campania de ecologizare desfasurata sub umbrela Let’s Do It Romania! Voluntarii au primit tricouri, saci si manusi din partea organizatorilor si rezultatul muncii lor a constat in adunarea a 120 de saci care contineau 1,5 – 2 tone de gunoi, saci pe care i-au transportat formand un lant uman de la inaltimea de 2507 m pana la marginea Cerdacului in zona in care puteau urca masinile de teren care sa preia acest gunoi. Vremea nu a tinut prea mult cu voluntarii, ceata si vantul ducand la temperaturi de la -2 la -6 grade Celsius. Voluntarii au primit ceai cald si au alternat rolurile (fie adunau gunoi, fie incarcau sacii, fie carau sacii) astfel incat fiecare sa participe la toate etapele ecologizarii.

     Seara la cabana, Tiberiu Pintilie si Adrian Fako au prezentat voluntarilor cele mai recente expeditii pe care le-au efectuat in Rusia (Muntii Pamir, Tadjikistan si Kirgistan – Lenin (7125 m), Korjenevskaya (7105 m) si Kommunismus (7495 m)), au povestit si au vizionat impreuna filmulete si poze din expeditii. Seara s-a incheiat cu cantece de chitara si odihna pentru a duce la bun sfarsit activitatile de a doua zi.

     A existat o foarte buna comunicare intre participantii la cea mai ampla ecologizare din tara facuta cu Let’s Do It Romania! in anul 2013, s-au format echipe eficiente care si-au adus un aport deosebit in curatarea imrejurimilor de pe Varful Omu si zonelor de depozitare a gunoiului de acolo.

Copyright © 2013 Asociatia Turistica Daos. Design InfoTech