Echipament

     Echipamentul montan este indispensabil atunci când mergem pe munte. El asigură comfortul şi siguranţa drumeţului oferindu-i o tură cât mai frumoasă şi sigură. Pentru că în prezent există o multitudine de oferte de echipament, alegerea lui este un proces mai dificil decât înainte.

     Această sectiune se adresează în special începătorilor, oferind sugestii, propuneri legate de articolele absolut necesare în cadrul unei ieşiri la munte. Articolul are ca grup ţintă oameni ce au un buget normal şi care doresc să participe la ture în munţii din România (iarna/vara) sau în alte masive cu climat asemănător. Echipamentele ce vor fi prezentate au caracter pur informativ şi se bazează pe experienţa noastră acumulată în ture. Pentru mai multe detalii referitoare la echipamentul de expediţie vă recomandăm să consultaţi documentaţie specializată.

     Echipamentul, în general, trebuie să fie în primul rând rezistent, uşor şi multifuncţional. Acesta va diferi în funcţie de sezon, zona în care vă veţi desfăşura călătoria, timpul probabil (inclusiv caracteristicile meteo specifice zonei respective), obiectivele călătoriei, condiţiile de odihnă, capacitatea fizică şi rezistenţa dumneavoastră la efort.

Sfat: nu luaţi cu voi decât strictul necesar! Urmariti asigurarea unor condiţii optime şi nu de lux, fiind important nu aspectul estetic ci acela funcţional, însă cu precizarea de a nu neglija igiena.

     Vom discuta în continuare despre echipamentul necesar unei deplasări de durată medie, pe teren variat, în condiţiile climaterice existente în România.

                 
  rucsac     Rucsac              bete     Bete trekking   
                 
  trusa     Trusa prim ajutor              bocanci     Bocanci   

Copyright © 2013 Asociatia Turistica Daos. Design InfoTech